E fa'afia ona ou fufuluina lo'u ofu moe?

E tatau ona ta fufulu o tatou ofu moe faalua i le vaiaso a itiiti mai.

I tua atu o lenei taimi, o siama eseese o le a faʻatasi ma oe e "moe" i po uma!

O aso uma pe a ou ofuina loʻu ofu moe, o loʻo i ai se ituaiga lalelei e faʻasaʻolotoina ai le agaga ~ Ae e te iloa pe faʻafia ona e fufuluina lou ofu moe? O a ni tulaga lamatia o ofu moe e le fufuluina mo se taimi umi?

O le tele o tagata e le fufuluina soo o latou ofu moe:

O se suʻesuʻega faʻaagafesootai a Peretania na iloa ai o le toʻatele o tagata e le masani le fufuluina o latou ofu moe e le aunoa.

ua fautua mai le su'esu'ega:

<div style=”text-align: center”><img alt=”" style=”width:30%” src=”/uploads/9-11.jpg” /></div>

O se seti o ofu moe mo alii o le a ofuina mo le toeitiiti atoa le lua vaiaso i le averesi aʻo leʻi fufulu.

O se seti o ofu moe e ofuina e tamaitai e mafai ona tumau i le 17 aso.

Faatasi ai ma i latou, 51% o tagata tali mai e talitonu e leai se manaʻoga e fufulu faʻaofuofu masani.

O le mea moni, o faʻamaumauga o suʻesuʻega e le o faʻatusalia ai tagata uma, ae o loʻo atagia ai foi i se tulaga patino: E toʻatele tagata e le amanaiaina le tumama o ofu moe.

Atonu e te manatu o ofu moe e na o ni nai itula i le aso e ofuina ma e foliga mama tele, o lea e le manaʻomia ai ona sui soo.

Ae o le mea moni, afai e te le fufuluina soo lou ofu moe, o le a aumaia ai lamatiaga natia i lou soifua maloloina.

I le taumafanafana, o se faiga tumama lelei le gauai atu i le suia o lavalava i aso uma. O lavalava e ofuina e tagata i fafo i le ao o le a pisia i le tele o le pefu. O le mea lea, o se masani lelei le gauai atu i le tumama e sui i ofu moe pe a moe e aloese mai le aumaia o siama ma le pefu i luga o le moega. Ae e te manatua le taimi mulimuli na e fufuluina ai lou ofu moe i nai aso talu ai?

O se suʻesuʻega na faʻaalia ai, i le averesi, e ofuina e tamaloloa se seti o ofu moe mo le toeitiiti atoa le lua vaiaso aʻo leʻi fufuluina, ae o fafine e ofuina le seti o ofu moe mo le 17 aso. O lenei fa'ai'uga mata'ina o le su'esu'ega ua fa'aalia ai i le olaga moni, e to'atele tagata e masani ona le amana'ia le tele o taimi e fufulu ai ofu moe. Na faamanatu mai e le au dermatologists o le le fufuluina o ofu moe mo se taimi umi e ono afaina ai le paʻu ma isi faʻafitauli. E fautuaina le fufuluina o ofu moe ia le itiiti ifo ma le faatasi i le vaiaso.

Afai e te le fufuluina soo lou ofu moe, e faigofie ona e maua i nei ma'i


O le stratum corneum o le paʻu o le tagata e faʻafouina pea ma pa'ū i aso uma. Pe a ulu atu i le tulaga moe, e faʻaauau pea le metabolism o le tino, ma o le paʻu o loʻo faʻaauau pea ona faʻaumatia le suauu ma le afu.

Sitaili Totini