Na faapefea ona maua ofu moe a Vitoria i luga o le auala?

E le mafai e lenei lalolagi ona taofia tamaitai mai le savavali i luga o auala i o latou ofu moe!

O le lalolagi i aso nei ua aofia ai. Afai lava e iai sau sitaili ma fetaui ma oe, e leai se isi e faamalosi e taofi oe. Ae e te iloa o le a? Toeitiiti atoa le lua seneturi mo tamaitai e ofuina ofu moe mai le potumoe i le potuʻai ona sosoo ai lea ma le ala savali ma le auala.

Afai e te le iloa se mea e uiga i le ofumoe o loʻo ia te oe i le taimi nei, e te maasiasi i ai. O lea na ou faavasega ai mea mamago nei, e o mai uso e mitiia.

Amata i le vaitaimi “sese, ogaoga” Victorian (1837-1901), na amata ona faaauupegaina le aulelei ma le atamai o tamaitai mai le ulu i tamatamaivae uma. O ofu moe na'o oe e mafai ona vaevaeina i 'ofu fa'aofuofu, Nightdresses, ma Nightgowns, ina ia mafai ai ona e fa'atulagaina se fa'aaliga fa'ata'avale i totonu o le potumoe, potu 'ai, ma le potu talimalo i so'o se taimi.

I lena taimi, o tamaitai i le vasega pito i luga e masani lava ona amata ona fou i le aoauli ma maua ni malo taua i le va o le 3-5 i le aoauli. A o lei faia lena mea, e na o le fai o se ofu talaloa e ufiufi ai le ofu po, nofonofo filemu i le potuʻai, fai le taeao, ma fiafia i taimi na o latou aiga.

I le tele o tausaga talu ona maeʻa le vaitaimi o Victorian, e toʻatele tamaitai o loʻo i luga o le vasega o loʻo fiafia pea i lenei ituaiga olaga. O Diana Freeland, o le sa avea muamua ma faatonu sili o le lomiga a Amerika o le "VOGUE," e tausia le masani o le ala i luga i le valu i le taeao, tali i imeli, ma le taulimaina o galuega i lona ofu talaloa. O le mea moni, o le laʻei faʻaofuofu na te ofuina e sili atu ona faʻaonaponei ma tuusaʻo.

Ma na taʻua foi e Mr. Dior i lana tusi "Fashion Notes" o le tupulaga a lona tina e matua taua tele i le laeiina o ofu talaloa, lea e foliga mai o se tasi o sitaili taua i laei o tamaʻitaʻi.

I le vaitaimi o Victorian, o laei o le po e masani lava o le cotton, ie, ma le chiffon, faʻatasi ai ma se ata faʻafefe. O lima e masani lava o lima-vae mamoe ma lima faʻafefe.

Mulimuli ane, o le mamanu na faʻateleina le faʻamalosia o le matagofie o le tino o le fafine, ma o le siliki vaivai ma le vavalalata ma le satin nightdresses na faasolosolo malie lava ona avea ma ita. A'o fa'atupula'ia, o ie ua fa'ateleina ma sili atu ona taugofie...

Ae faapefea le ofu moe Victorian? E latalata tele i le ofu moe o loʻo i ai nei, ma se fusi i luma poʻo tua. Ae ui i lea, o kola ma pulupulu e tumu i teuteuga faigata e pei o le lane, gaugau, lipine, ma le lalagaina. A uma mea uma, o le matagofie o le vaitaimi o Victorian o le "lavelave e matagofie ma alualu i luma."


Taimi meli: Aukuso-31-2021

Talosaga mo se Fa'amatalaga Sa'oloto